Історія підприємства

ТОВ «Бердичівський хлібозавод» входить до структури одного з найбільших українських холдингів «Хлібні інвестиції» і виробляє продукцію, яку споживач знає під торговою маркою «Цар Хліб».

Історія розвитку хлібозаводу нараховує 90 років. З одноповерхового приміщення складів млина  до трьохповерхового з багаторівневим  виробництвом та сучасними технологіями.

Поетапна реконструкція хлібозаводу створила сучасне, найпотужніше в області, енергозберігаюче підприємство зі збереженням традиційних технологій випікання українського житньо-пшеничного хліба.

Так у 2005 році на заводі встановлено нову технологічну лінію по випуску батона. Лінія укомплектована обладнанням  фірми Revent (Чехія), тістоподільним устаткуванням фірми Glimek (Швеція) і тістомісом Diosna (Німеччина).

Потужність лінії 16 т/добу.

У 2007 році на хлібозаводі встановили нову механізовану лінію для виробництва житньо-пшеничних сортів хліба. Лінія укомплектована тунельною піччю Gostol (Словенія). Потужність лінії 27 т/добу.

У 2008 році було введено в дію відділення з виробництва дрібно штучних та формових виробів у відремонтованому приміщенні. Відділення  оснащене 4 ротаційними печами Revent-724, тістоподілювачами Glimek, «Восход», тістомісом «Восход».

Виробляється до 4,5 т здобних та 1,5т формових хлібобулочних виробів.

У 2009 році була введена в експлуатацію лінія по виробництву овальних хлібів.  Сучасне європейське устаткування від фірми Revent, Parta, Diosna дало змогу збільшити виробництво хліба та покращити його якість. Потужність лінії 21 т/добу.

Також провели реконструкцію експедиції та змонтовано 2 конвеєра спіральних для спуска хлібобулочних виробів; встановлено автомат для нарізання та пакування виробів UBE (США) та пакувальний автомат Ulma (Іспанія).

У 2013 році проведено реконструкцію кондитерського цеху. Замінено електричні шафи для випікання на піч газову Revent 726. Зі встановленням формуючого обладнання Babydrop (Італія) поставлене на виробництво відсадне печиво 7 видів.

З початку 2014 року проведено заміну формуючої машини для здобних виробів Danubio (Іспанія).

Завдяки застосуванню новітніх енергозберігаючих технологій та високій механізації і автоматизації виробничого процесу — від  замісу тіста до випуску готової продукції, гарантовано високу якість.

Нині ТОВ «Бердичівський хлібозавод» є виробником високоякісного хліба та багатьох найменувань хлібобулочних та кондитерських виробів. Якість продукції підтверджується дипломами Ι, ΙΙ, ΙΙΙ ступенів Всеукраїнських дегустаційних конкурсів та 8 золотими медалями за найвищу якість.

Постійно оновлюється та збільшується парк автомобільного транспорту.

За останні 3 роки  закуплено 17 одиниць нових хлібних автомобілів, що дало змогу збільшити обсяг реалізації продукції та якість логістичних послуг.

Сумарна потужність заводу складає 70 т/добу. Щодня з печей до столу покупців доставляється 45 тонн виробів.

З метою покращення контролю за ціноутворенням та якості обслуговування кінцевих споживачів нашої продукції, з 2011 року ТОВ «Бердичівський хлібозавод» почав  реалізацію програми створення своєї власної мережі фірмових торгових точок. На сьогоднішній день підприємство створило та обслуговує 35 власних торгових точок, з них :3 фірмових магазини та 9 кіосків у м. Бердичеві; 10 кіосків у м. Житомирі; 13 кіосків в області. В майбутньому планується відкрити ще 20 торгових точок в найближчі два роки.